Med anledning av coronaviruset

På UIC följer vi rådande rekommendationer från myndigheterna gällande smittspridningen av Covid-19 och vidtar försiktighetsåtgärder för att inte bidra till ökad smittspridning i samhället.

Vi deltar i nödvändiga möten men vidtar försiktighetsåtgärder genom att bl.a. hålla mötet digitalt. Vid absolut nödvändighet att träffas fysiskt gäller självklart god handhygien, att hosta/nysa i armvecket och stanna hemma om man känner sig sjuk.

Under april månad planeras inga fysiska träffar/event, enligt riktiglinjer från vår interna policy.

Vi kommer i nuläget att fortsätta med planerade affärsutvecklingsprogram, men genomföra dem helt digitalt. Alla moment, såsom föreläsningar, inspiration, pitchträningar och coaching genmförs nu i digital form. Våra affärscoacher och partner delar samma mål – att fortsätta stötta företagarna och bidra till en positiv utveckling i samhället.

Vi tror på bolagens möjligheter, deras sätt att vara innovativa och finna lösningar på problem. Därför fortsätter vi stötta entreprenörerna. Därför fortsätter vi finnas där för bolagen och coacha dem, digitalt.

Vi samverkar med hela innovationsstödsystemet i Uppsala för att bolagen inte ska drabbas mer än nödvändigt. Tillsammans med Uppsala kommun bedriver vi nu, under en tillfällig period, Företagsakuten. Företag i Uppsala kommun med mindre än 50 anställda erbjuds kostnadsfri rådgivning från experter inom olika områden för att snabbt kunna ta fram handlingsplaner, ställa om affärsmodell och få vägledning i att ansöka om statliga stödåtgärder.

Verifieringsmedel erbjuds till bolag som antas till vårens nya affärsutvecklingsprogram och mikrofonden Linnéa Capitals verksamhet bedrivs precis som tidigare och kommer till än mer nytta idag.

Vi följer utvecklingen och kan komma att fatta nya beslut vartefter.

På vår tips-sida uppdaterar vi med tips som kan förlänga livstidden för ert företag under kristider, men även tips som kan komma väl till hands när det är dags att skala upp och växa.

> Läs tipsen här